Átrendeződés várható a nyomdaiparban

2010. november 08.

Átrendeződés várható a nyomdaiparban Tíz év alatt csaknem másfélszeresére bővülhet a kereskedelmi, ingyenes és reklámkiadványok nyomtatásának jelenlegi részaránya.

Az újságok és könyvek részaránya tovább csökken. Az előrejelzés szerint a sajtótermékek nyomtatásának részesedése az összes nyomdaipari árbevételből a jelenlegi 43,3 százalékról 38,7 százalékra csökken 2020-ra, a könyveké pedig 21,7-ről 17,2 százalékra.

Jelentős bővülés várható ugyanakkor a kereskedelmi és ingyenes nyomtatványok, reklámanyagok előállításában, részarányuk 10,8-ról 15 százalékra növekedhet; ugyancsak emelkedés várható, bár jóval kisebb arányban, a tranzakciós küldemények, a kültéri nyomtatott reklámok, a reklámanyagok, a papíralapú termékcsomagolás, a pos (eladáshelyi) reklámok, a nyomtatott sajtón belüli mellékletek és a dm-küldemények nyomtatásában. A nyomdaipar összes árbevétele idén a Nyomda- és Papíripari Szövetség becslése szerint 160 milliárd forintot tehet ki, a tavalyi 165 és a tavalyelőtti 176 milliárd forint után.

Forrás: Napi Gazdaság

 

 

Szeretne további információhoz jutni? Kérjük írjon nekünk a support@printroom.hu e-mail címre, vagy keressen bennünket a +36 70 621 2600 telefonszámon.